ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КЛУБ НІМЕЦЬКОГО ЯГДТЕР'ЄРА КСУ

Дорогі друзі!

Шановні власники німецьких ягдтер’єрів!
Вітаю вас з Новим 2012 роком та Різдвом Христовим!
Бажаю здоров'я, радості, удачі, здійснення всіх бажань! Нехай улюблені помічники вам приносять радість вдома, на виставках, на змаганнях і, обов'язково, на полюванні!
Будьте веселі і щасливі!
Завжди раді бачити справжніх любителів ягдтер’єрів в нашому Клубі!



Ось вже 2,5 року працює Всеукраїнський клуб німецького ягдтер'єра КСУ! Це зовсім не великий період. Але темп розвитку Клубу досить великий! У Клубі перебувають майже 100 любителів ягдтер'єрів! Можливо це не так багато, але наше завдання не збільшення чисельності Клубу. Наше завдання в тому, щоб Клуб об'єднував істинних любителів ягдтер'єрів, людей які однаково розуміють породу! Справжніх мисливців. Людей, для яких ягдтер'єр в першу чергу помічник на всіх видах полювань. Члени Клубу полюють зі своїми ягдтер'єрами по водоплавній дичині, по перепілці, куріпці, фазану, зайцеві, лисиці, копитних. Добирають за допомогою ягдтер'єрів підранків, як копитних по кров'яному сліду, так і підранків птахів і дрібних звірків. Ми вітаєм різнобічні якості німецьких ягдтер'єрів. Для цього проводиться багато різнопланових випробувань і перевірок. Приділяємо увагу екстер'єру, характеру та придатності до різнобічного використання на полюванні.

У нас з'явилися речі з клубною символікою. Ми відлили в Європі бронзовий клубний значок. Наш Клуб знають у Європі, Росії та інших країнах! Брендові речі нашого Клубу користуються популярністю у багатьох власників ягдтер'єрів з багатьох країн!

Члени нашого Клубу розвиваються, як грамотні ведучі, як заводчики, як майбутні експерти. Все більше стає членів Клубу, які зареєстрували в FCI назви своїх племінних заводів. Ми намагаємося вчитися у європейських колег, європейських клубів, які протягом багатьох десятиліть довели свій професіоналізм і вміння працювати з породою. Ми несемо європейську культуру при проведенні наших заходів. Для нас головне це собака, повага до ведучого, відповідно звідси йде і повага до експерта. Завдяки нашому прикладу і інші організатори вже намагаються окультурити свої заходи, більш шанобливо ставиться до учасників заходів і це приємно. Від цього собаківництво тільки виграє!
2011 рік був насичений різними клубними заходами. На наших заходах брали участь собаки не тільки з України, але також з інших країн. Ми запрошували експертів з Європи та Росії, а також самі їздили, як судді і як учасники зі своїми вихованцями за кордон.

У 2011 році ми провели ПЕРШІ ДНІ ЯГДТЕР'ЄРА В УКРАЇНІ! Також цього року ми визначили перших чемпіонів Клубу по робочим якостям.

Результати Клубних заходів у 2011 році:
+
На випробувальної станції в м. Глибока Чернівецької області 26.03.2011 року відбулися міжнародні змагання німецьких ягдтер'єрів рангу САСIТ-FCI по лисиці (два пуски) в норі П-подібної конфігурації. Організатор змагань - Всеукраїнський клуб німецького ягдтер'єра КСУ.
У змаганнях взяли участь 36 собак з України, Росії, Молдови, Сербії, Польщі! Головний суддя - MVDr. Dušan Antalík (Словаччина), експерт FCI.
Призери міжнародних змагань німецьких ягдтер'єрів рангу САСIТ-FCI по лисиці (два пуски) в норі П-подібної конфігурації:
1. Чемпіон - FARAO-JUNIOR vom Asstraata, власники Paweł Koperski i Filip Marchwicki Польща!
2. Срібний призер - EFFI VOM KONIKOW, власник Казаков Ю.В. м. Москва!
3. Бронзовий призер - BAZZI-GAY, власник Бєлінський М.С. Кіровоградська область!
Краща сука змагань BILLE VOM STENNERT, власник Морар Д.П. Чернівецька обл.!
Краща молода собака змагань - TERRI, власник Зубар С.В. Вінницька область!
Величезна подяка голові Глибоцького райради УТМР Круліковському Сергію Васильовичу, члену нашого Клубу Дмитру Морар! Дякуємо суддям, учасникам, спонсорам, глядачам, нормастерам і всім хто допомагав!

Всеукраїнський клуб німецького ягдтер'єра КСУ 02.04.11. в смт. Вільшана Черкаської обл. провів Чемпіонат України серед німецьких ягдтер'єрів рангу КСУ-CACT по лисиці (2 пуски) в норі П-подібної конфігурації. Головний суддя змагань - експерт FCI Александров Борис Петрович (Україна м. Одеса).

У змаганнях взяло участь 23 собаки. З них 22 собак з України і одна собака з Молдови. Всі собаки були породи - німецький ягдтер'єр.

За результатами пусків три собаки в обох пусках спрацювали на дипломи 1 ступеня з максимальними 100 балами. Всього зароблено 19 дипломів I ступеня, 8 дипломів II ступеня, 4 дипломи III ступеня. 6 собак не заробили жодного диплому.
Чемпіоном України з робочим якостям, володарем титулу САСТ, став німецький ягдтер'єр, кобель, BAZZI-GAY власник Бєлінський М.С. м. Гайворон Кіровоградської обл.

Срібний призер Чемпіонату - YUNKERS власник Гнатенко А.В. Черкаська обл., смт. Лисянка
Бронзовий призер Чемпіонату - ЕРА власник Плакасов В.М. м.Черкаси
Краща молода собака Чемпіонату - УРАН ЯГДУНІВЕРСАЛ власник Пономарьов І.В. м. Київ.
Краща сука Чемпіонату - ЕРА власник Плакасов В.М. м. Черкаси.

23 квітня 2011 відбувся Перший Чемпіонат України серед німецьких ягдтер'єрів по вольєрному борсуку! Чемпіонат проходив у п. Конча Заспа Київської області. У Чемпіонаті взяли участь 12 собак. Дипломовано 8 собак. Отримано 2 дипломи I ступеня, 5 дипломів II ступеня і 1 диплом III ступеня.

Місця розташувалися наступним чином:
1. Чемпіон України по робочим якостям, Чемпіон змагань, володар титулу САСТ, німецький ягдтер'єр URAN JAGDUNIVERSAL власник Пономарьов І.В. м. Київ. Молодий пес народження 05.02.2010 також отримав кубок, як Краща молода собака змагань! Диплом I ступеня 90 балів.
2. Срібний призер змагань, володар титулу R. САСТ, німецький ягдтер'єр ARES VON OBERMAYERHOFEN власник Скойбіда О.І. м. Київ. Диплом I ступеня 81 балів.
3. Бронзовий призер змагань, німецький ягдтер'єр KARAT власник Лавренюк А.А. Київська обл .. Диплом II ступеня 92 балу.
4. Німецький ягдтер'єр BAZZI-GAY власник Бєлінський Н.С. Кіровоградська обл .. Диплом II ступеня 88 балу.
5. Німецький ягдтер'єр DJET JAGDUNIVERSAL власник SIRBU VLADISLAV MOLDOVA. Диплом II ступеня 87 балу.
6. Німецький ягдтер'єр KІll-ADOL'F власник Скойбіда О.І. м. Київ. Диплом II ступеня 74 балу.
7. Німецький ягдтер'єр UNIVERSALNYI SOLDAT PRIMA власник Пустоваров В.М. м. Дніпропетровськ. Диплом II ступеня 72 балу.
8. Німецький ягдтер'єр TAHO власник Дрок М. Київська обл .. Диплом III ступеня 76 балів.

Згідно плану заходів КСУ на 2011 рік, Всеукранскій клуб німецького ягдтер'єра КСУ в м. Кіровоград 8 травня 2011 провів II Чемпіонат Клубу німецьких ягдтер'єрів! На Чемпіонат було заявлено 47 собак з більшості областей України, а також з Росії. Експертизу в рингу проводила Президент інтернаціонального клубу німецьких ягдтер'єрів (IV-DJT), Президент німецького клубу (DJT), експерт FCI пані Дженні Шредер. На Чемпіонаті також був присутній в якості спостерігача Президент КСУ Георгій Онищенко.

У результаті проведення експертизи в екстер'єрному рингу 18 собак отримали оцінку «відмінно»! Пані Дженні Шредер вже в четвертий раз відвідала Україну. Вона була суддею на двох чемпіонатах Україні і на двох чемпіонатах Клубу. На цьому чемпіонаті експоненти отримали найбільшу кількість відмінних оцінок. Пані Шредер залишилася дуже задоволена екстер'єрним рівнем українських собак. Також було приємно бачити, що психіка і поведінка собак були гідними. Біля рингу було тихо і спокійно. Погода в цей день не дуже приємна. Було прохолодно, дув холодний вітер і іноді йшов невеликий дощик. Але, не дивлячись на погоду, атмосфера і настрій на чемпіонаті було хороше. Завдяки спонсору - клубу «4 лапи», всі учасники отримали призи. Навіть ті, хто не зайняв призові місця. На жаль, дві собаки були дискваліфіковані з причини, що у них у верхній щелепі були розвернуті премоляри Р3. Зуб є на місці але він повернутий впоперек. Це порушення зубної формули, такі собаки не можуть бути допущені до племінного розведення. Не дивлячись на це, порадувало те, що не було жодної собаки з оцінкою «добре». Собаки, за винятком двох дискваліфікованих, отримали оцінки тільки «відмінно» і «дуже добре». Це показник того, що посередніх собак на виставці не було.

Головні переможці Чемпіонату:
- IJAR JAGDUNIVERSAL власник Лагута С.Н. м. Київ - велика перспектива, кращий бебі, НАДІЯ КЛУБУ!
- CEDIK JAGDUNIVERSAL власник Вовк М.П. Дніпропетровська обл .. - Форма - відмінно / шерсть - відмінно ЮНИЙ ЧЕМПІОН КЛУБУ!
- CIBELA JAGDUNIVERSAL власник Капітонов С.І. м. Кіровоград - форма - відмінно / шерсть - відмінно ЮНА Чемпіонка КЛУБУ!
- URUS JAGDUNIVERSAL власник Пашинський Р.М. м. Дніпропетровськ - форма - відмінно / шерсть - відмінно ЧЕМПІОН КЛУБУ!
- Жарден ЯГДУНІВЕРСАЛ вл. Трибушний О. м. Запоріжжя форма - відмінно / шерсть - відмінно Чемпіонка КЛУБУ
Кращим представником породи на II Чемпіонаті Клубу став URUS JAGDUNIVERSAL власник Пашинський Р.М. м.Дніпропетровськ!
Ще раз хочеться привітати призерів та переможців! Велике спасибі всім учасникам виставки, експертові і його помічникам. Особлива подяка за підтримку Президенту КСУ Георгію Григоровичу Онищенко, а також керівнику Кіровоградського ОЦС Микола Климович Палія!

14-15 травня 2011 відбувся Перший Чемпіонат України серед німецьких ягдтер'єрів по кров'яному сліду!

Чемпіонат проходив біля міста Гадяч Полтавської області. Головний експерт чемпіонату - Вальдемар Олдак м. Львів. Оцінювання роботи собак проходило за правилами, які практично повністю відповідають правилам німецького клубу DJT.

Собаки були попередньо розподілені (згідно побажань учасників) на дві групи. Перша група випробовувалася в суботу, а друга в неділю. Для випробування першої групи, ввечері в п'ятницю 13 травня суддівською бригадою в лісі були прокладені кров'яні сліди. Також у суботу ввечері були прокладені кров'яні сліди на неділю. Від прокладки сліду до проходження собак по ньому проходило 17-18 годин! Довжина кожного кров'яного сліду - 400 метрів! Для кожної собаки обов'язково окремий слід. За яким номером сліду йти визначається жеребом. На прокладання одного сліду витрачають 250 грам крові. В кінці сліду викладалася тушка того звіра, чия кров використовувалася для прокладки сліду. У нашому випадку використовувалася косуля. Умови роботи для собак ускладнювалися тим, що після прокладки сліду, обидві ночі йшов дощ. А в неділю дощ йшов і під час проходження собак по сліду. Справжні реальні мисливські умови!

На Чемпіонат було заявлено 16 собак. Змагатися прибуло 12 собак. Дипломований 10 собак. Отримано 3 дипломи I ступеня, 4 диплома II ступеня та 3 дипломи III ступеня.

Місця розташувалися наступним чином:
1. Чемпіон України з робочим якостям, Чемпіон змагань, володар титулу САСТ, німецький ягдтер'єр, сука народження 06.04.09, UNIVERSALNYI SOLDAT PRIMA власник Пустоваров В.М. м.Дніпропетровськ. Диплом I ступеня 80 балів.
2. Срібний призер змагань, володар титулу R. САСТ, німецький ягдтер'єр, пес народження 30.12.09, TAHO власник Дрок М. Київська обл .. Диплом I ступеня 60 балів.
3. Бронзовий призер змагань, німецький ягдтер'єр, пес народження 30.05.10, JA-ADAR власник Плакасов В.М. м. Черкаси Диплом II ступеня 40 балів.
4. Німецький ягдтер'єр, сука народження 28.08.10, ARTEMIDA JAGDUNIVERSAL власник Співак С.А. Московська обл Росія. Диплом I ступеня 60 балів. Краща молода собака Чемпіонату! Через юного віку (8 місяців) не могла претендувати на призові місця.
5. Німецький ягдтер'єр, пес народження 27.03.09, DJET JAGDUNIVERSAL власник SIRBU VLADISLAV MOLDOVA. Диплом II ступеня 40 балів.
6. Німецький ягдтер'єр, сука народження 10.06.10, НІКА власник Коберник Б.В. м. Черкаси. Диплом II ступеня 40 балів.
7. Німецький ягдтер'єр, пес народження 30.06.10, CIGEL JAGDUNIVERSAL власник Пустоваров В.М. м. Дніпропетровськ. Диплом II ступеня 40 балів.
8. Німецький ягдтер'єр, сука народження 05.05.10, ХОНДА ЯГДУНІВЕРСАЛ власник Гнатенко А.В. Черкаська обл. Диплом III ступеня 20 балів.
9. Німецький ягдтер'єр, пес народження 28.08.10, ARGO JAGDUNIVERSAL власник Жуйков С.А. м. Херсон. Диплом III ступеня 20 балів.
10. німецький ягдтер'єр, пес народження 05.02.10, URAN JAGDUNIVERSAL власник Пономарьов І.В. м. Київ. Диплом III ступеня 20 балів.

Шановні мисливці, єгеря та керівники полювань! Перераховані вище собаки, що знайшли дичину після 17 годин, не дивлячись на дощ, завжди допоможуть знайти підранка навіть на наступний день! Адже це так важливо! Багато підранків йде, їх ніхто не шукає і вони пропадають. Подумайте про це! Собаки, які працюють по кров'яному сліду, дуже цінні для практичної полювання!

Всеукраїнський клуб німецького ягдтер'єра КСУ 20 серпня 2011 провів I Чемпіонат України серед німецьких ягдтер'єрів по водоплавної дичини (качці).

На Чемпіонат було заявлено 9 собак і всі вони взяли участь! Учасники були з Росії, Молдови, Кіровоградській, Полтавській, Донецькій, Херсонській, Дніпропетровській областей! Організаторами на чемпіонат було підготовлено 10 підсадних качок. Умови для роботи собак були вище середньої складності. Густі зарості очерету, вода поросла водоростями. Чистої води мало. Усі дев'ять собак, з різними результатами, заробили дипломи! Погода в день змагань була похмура, прохолодна, накрапав часом дощ.

Змагання складалися з 5-ти розділів:
1. Подача убитої качки з глибокої чистої води;
2. Стійкість на постріл;
3. Пошук втраченої убитої качки в водоймах з густими заростями;
4. Полохання в очереті (Зарості без качки);
5. Полохання в очереті / Зарості з качкою.
Місця розподілилися так:
1. сука Айза вл. Дементій А.Ф. Полтавська обл .. - 100 балів Диплом I ст. Чемпіон України, титул САСТ!
2. пес ARGO JAGDUNIVERSAL вл. Жуйков С.А. м. Херсон - 90 балів Диплом I ст. срібний призер титул R. САСТ!
3. сука ARTEMIDA JAGDUNIVERSAL вл. Співак С.А. Московська обл .. Росія - 85 балів Диплом I ст. бронзовий призер!
4. пес DJET JAGDUNIVERSAL вл. Сирбу В. Молдова - 85 балів Диплом II ст.!
5. сука THUNDER HEAD вл. Перерва В.І. м. Макіївка - 80 балів Диплом II ст.!
6. пес MAX VON DER AMMENSEE вл. Павленко І.А. м. Москва Росія - 80 балів Диплом II ст.!
7. пес CEDIK JAGDUNIVERSAL вл. Вовк М.П. Дніпропетровська обл .. - 75 балів Диплом II ст.!
8. пес CIGEL JAGDUNIVERSAL вл. Пустоваров В.М. м. Дніпропетровськ - 75 балів Диплом II ст.!
9. сука RUSYA JAGDUNIVERSAL вл. Самко А.М. Кіровоградська обл .. - 55 балів Диплом III ст.!

Всеукраїнський клуб німецького ягдтер'єра КСУ 6 серпня 2011 на випробувальній станції в с. Оситняжка Новомиргородського району Кіровоградської області провів II Чемпіонат України з борсуку серед німецьких ягдтер'єрів.
На Чемпіонат було зареєстровано 26 собак з України, Росії та Німеччини. Українські представники були з Одеської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Київської, Черкаської, Вінницької областей! Змагатися прибули всі 26 собак. Експертна комісія - експерт FCI Дем'яненко Анатолій Іванович (м. Кіровоград), суддя КСУ Дементій Анатолій Федорович (Полтавська обл.). Погода в день змагань була сонячна, тепла але не спекотна.

За результатами двох пусків отримано 14 дипломів першого ступеня, 15 дипломів другого ступеня, 5 дипломів третього ступеня. На жаль 5 собак в обох пусках не показали позитивний результат. Тільки три ягдтер'єра в обох пусках спрацювали на два дипломи першого ступеня з максимальними 100 балами.
Чемпіоном України з робочим якостям в породі німецький ягдтер'єр, володарем титулу САСТ, при двох дипломах першого ступеня (у першому пуску хватка за шию, у другому хватка за горло) стала сука NEYA власник Берестовий Р.І. Черкаська обл.!
Срібним призером, володарем титулу САСТ, став німецький ягдтер'єр, пес ТАЙСОН власник Арфа Ю. м. Одеса. при двох дипломах першого ступеня (хватки за шию).
Бронзовим призером, володарем титулу САСТ, став німецький ягдтер'єр, пес YUNKERS власник Гнатенко А.В. Черкаська обл,. при двох дипломах першого ступеня (хватки за шию).
Кращою молодою собакою Чемпіонату став став німецький ягдтер'єр, пес CEDIK JAGDUNIVERSAL власник Вовк М.П. Дніпропетровська обл ..,. при двох дипломах першого та другого ступеня.

Всеукраїнський клуб німецького ягдтерьер КСУ провів 24 вересня 2011 інтернаціональні змагання німецьких ягдтерьеров рангу CACIT-FCI 2 пуски по борсуку в П-образної норі ІПС "ХУТІР" м. Гадяч Полтавської області. Головний суддя інтерчемпіоната - експерт МКФ Железнов Володимир Павлович м. Нижній Новгород Росія!

Було зареєстровано 17 ягдтер'єрів з України, Росії та Молдови. Всі 17 собак взяли участь у змаганнях.

Всі собаки, які брали участь в змагання отримали дипломи різного ступеня! За підсумками двох пусків тільки одна собака отримала два дипломи 1 ступеня по 100 балів. Ще дві собаки також отримали по два дипломи 1 ступеня, але, у другій роботі ці собаки взяли борсука за плече. Борсуки були сильні і багато собак не змогли показати найвищі результати.
Призові місця розподілилися так:
1. Чемпіон змагань, володар титулів CACIT і CACT, німецький ягдтер'єр YUNKERS, власник Гнатенко А.В. Черкаська обл, смт. Лисянка. Два дипломи 1 ступеня по 100 балів, хватки шия.
2. Срібний призер змагань, володар титулів R. CACIT і R. CACT, німецький ягдтер'єр PIRS, власник Дубінець В.М. Запорізька обл м. Бердянськ. Два дипломи 1 ступеня, 100 балів - хватка шия, 91 бал - хватка плече.
3. Бронзовий призер змагань, володар, німецький ягдтер'єр DUX VOM WIEDBACH, власник Дем'яненко А.І. м. Кіровоград. Два дипломи 1 ступеня, 100 балів - хватка шия, 91 бал - хватка плече.
Призери отримали кубки, медалі, а також грошові винагороди. Власник чемпіона отримав 600 грн, а власники срібного та бронзового призерів по 300 грн.
Змагання пройшли в теплій і дружній обстановці. Велика увага до змагань було з боку Гадяцького району. На змаганнях були присутні багато керівників районного рівня, у тому числі і голова районної адміністрації.
ІПС "ХУТІР" зроблена добротно і якісно, в прекрасному місці! Учасники та гості розташовувалися в дитячому таборі "Іскорка". Там прекрасні умови для проживання і чудове харчування!

ПЕРШІ ДНІ ЯГДТЕР'ЄРА В УКРАЇНІ
Всеукраїнський клуб німецького ягдтер'єра КСУ, в рамках ПЕРШИХ ДНІВ ЯГДТЕР'ЄРА В УКРАЇНІ, провів 13-14 жовтня 2011 випробування ZP (відповідність породі) на ІПС "ХУТІР" м. Гадяч Полтавської області. Експертизу проводили судді з Німеччини: Клаус Шульц, Дженні Шредер, Міхаель Зеідл!
Було зареєстровано 6 ягдтер'єрів з України та Росії. Всі 6 собак взяли участь у випробуваннях. Тільки 3 собаки успішно впоралися з випробуваннями.
Дисципліни випробувань на відповідність породі (ZP):
1. Робота по сліду зайця:
- Перевірка чуття по сліду зайця;
- Перевірка впевненості при взятті сліду;
- Перевірка твердості взяття сліду;
- Перевірка подачі голосу при взятті сліду;
- Поведінка при пострілі.
- Ставлення до води.
- Робота в норі по лисиці з повним контактом.
- Слухняність протягом усього випробування.
- Характер, вдача собаки протягом усього випробування.
Результати:
ILLA VOM FRÄNKISCHEN HOF Galkin Valery -168 балів Диплом I ст.
HANT-ALFA Пачковський Станіслав - 147 балів Диплом II ст.
CIGEL JAGDUNIVERSAL Пустоваров В.М. - 126 балів Диплом III ст.

Всеукраїнський клуб німецького ягдтер'єра КСУ, в рамках ПЕРШИХ ДНІВ ЯГДТЕР'ЄРА В УКРАЇНІ, провів 14-15 жовтня 2011 змагання рангу САСТ - робота після пострілу (AndS) на ІПС "ХУТІР" м. Гадяч Полтавської області. Експертизу проводили судді з Німеччини: Клаус Шульц, Дженні Шредер, Міхаель Зеідл!

Було зареєстровано 7 ягдтер'єрів з України і Молдови. Всі 7 собак взяли участь у змаганнях. Тільки 2 собаки успішно впоралися з усіма дисциплінами змагань.
Дисципліни змагань - робота після пострілу (AndS):
1. Витягування тушки лисиці з нори 6 метрів.
2. Робота по кров'яному сліду 600 м. прокладеному вчора.
3. Поведінка у знайденої в кінці кров'яного сліду дичини.
4. Подача птиці з відстані 150 м.
5. Подача кролика з відстані 200 м.
6. Пошук втраченої дичини на суші.
7. Пошук втраченої дичини у воді.
8. Слухняність на повідку (проходження серед дерев).
9. Полювання на тязі (підкрадання) 100 метрів (на повідку або без повідця).
10. Положення лежачи не бачачи господаря без пострілу і при творі 2-х пострілів (на повідку або без повідця).
Результати:
AYZA Дементій А.Ф. - 90 балів Диплом III ст. Переможець змагань!
DJET JAGDUNIVERSAL Sirbu Vlad - 89 балів Диплом III ст.


Всеукраїнський клуб німецького ягдтер'єра КСУ, в рамках ПЕРШИХ ДНІВ ЯГДТЕР'ЄРА В УКРАЇНІ, провів 15 жовтня 2011 клубну виставку рангу КЧК у м. Гадяч Полтавської області. Експертизу проводили судді з Німеччини: Клаус Шульц, Дженні Шредер!

Було зареєстровано 29 ягдтер'єрів з України та Росії.
Результати виставки:
Надія Клубу - ЧАРА ЯГДУНІВЕРСАЛ вл. Заєць С. м. Харків
Краща сука виставки - BAXA вл. Вовк М.П. Дніпропетровська обл ..
Кращий пес виставки - IJAR JAGDUNIVERSAL вл. Лагута С.М. м. Київ
Кращий представник породи - IJAR JAGDUNIVERSAL вл. Лагута С.М. м. Київ.
Увечері 15 жовтня 2011 відбулося урочисте засідання Клубу. На початку зібрання були виступи народних українських колективів. Президент Клубу Анатолій Дем'яненко підвів підсумки роботи Клубу за поточний рік. Були вручені нагороди та призи багатьом членам Клубу. Визначено чемпіони Клубу за робочими якостями в 2011 році.
ЧЕМПІОНИ КЛУБУ за робочими якостями в 2011 році.
Серед псів - DJET JAGDUNIVERSAL власник Sirbu Vlad Молдова.
Серед сук - UNIVERSALNYI SOLDAT PRIMA власник Пустоваров В.М. м. Дніпропетровськ.
РЕЗЕРВНІ ЧЕМПІОНИ КЛУБУ за робочими якостями в 2011 році.
Серед псів - MAX VON DER AMMENSEE власник Павленко І.А. м. Москва.
Серед сук - JOZI JAGDUNIVERSAL власник Капітонов С.І. м. Кіровоград.

Всеукраїнський клуб німецького ягдтер'єра КСУ, в рамках ПЕРШИХ ДНІВ ЯГДТЕР'ЄРА В УКРАЇНІ, провів 16 жовтня 2011 змагання німецьких ягдтер'єрів рангу CACT-КСУ 2 пуски по лисиці в П-образної норі ІПС "ХУТІР" м. Гадяч Полтавської області. Експертизу проводили судді з Німеччини: Клаус Шульц, Дженні Шредер, Міхаель Зеідл!
Було зареєстровано 32 ягдтер'єрів з України, Росії та Молдови. Майже всі собаки, які брали участь в змагання отримали дипломи різного ступеня! За підсумками двох пусків п'ять собак отримали два дипломи 1 ступеня по 100 балів.
Призери та володарі титулів САСТ:
1. Чемпіон змагань, володар титулу САСТ - ЮТА-ІІ вл. Гонитель В.В. м. Мала Виска Кіровоградської обл.
2. Срібний призер змагань, володар титулу САСТ - DONAR VOM WIEDBACH вл. Люлькін А.А. м. Самара Росія.
3. Бронзовий призер змагань, володар титулу САСТ - MAX von der ZEILER KLINGE вл. Люлькін А.А. м. Самара Росія.
4. Володар титулу САСТ - TER FANNOR KONDOR вл. Афіногенова А. м. Москва Росія.
5. Володар титулу САСТ - CEDIK JAGDUNIVERSAL вл. Вовк М.П. Дніпропетровська обл .. смт. Царичанка.
6. Краща молода собака змагань - BINA вл. Гнатенко А.В. Черкаська обл, смт. Лисянка.
Призери отримали кубки, медалі, а також грошові винагороди. Власник чемпіона отримав 1000 грн, а власники срібного та бронзового призерів по 500 грн.

12 листопада 2011 відбувся Перший Чемпіонат України серед німецьких ягдтер'єрів по подачі пернатої дичини і дрібних звірків! Чемпіонат проходив біля м. Гадяч Полтавської області.
В Чемпіонат було зареєстровано 7 собак, а прийняли участь 6 номерів. Дипломований 3 собаки. Одна собака не знайшла кролика. Дві собаки були зняті за поїдання кролика.
Собаки змагалися у наступних дисциплінах:
1. Подача чотириногого звіра (кролик, заєць) з відстані 200 метрів.
2. Подача пернатої дичини з відстані 150 метрів.
3. Пошук втраченої пернатої дичини і її подача
Призові місця розташувалися наступним чином:
1. Чемпіон України, чемпіон змагань, німецький ягдтер'єр, пес IJAR JAGDUNIVERSAL власник Лагута С.М. м. Київ. Диплом I ступеня 75 балів.
2. Срібний призер змагань, німецький ягдтер'єр, пес CIGEL JAGDUNIVERSAL власник Пустоваров В.М. м. Дніпропетровськ. Диплом II ступеня 80 балів.
3. Бронзовий призер змагань, німецький ягдтер'єр, пес СИЛА-AЗАРТ власник Пачковський С.Г. Чернігівська обл. с. Гніденці. Диплом II ступеня 70 балів.

У селі Опільсько Сокальського району Львівської області 26.11.2011 року відбулися міжнародні змагання німецьких ягдтер'єрів та інших порід рангу САСIТ-FCI по лисиці (два пуски) в норі П-подібної конфігурації. Організатор змагань - Всеукраїнський клуб німецького ягдтер'єра КСУ. Головний суддя - Александров Борис Петрович (м. Одеса), експерт FCI.
У змаганнях взяли участь 28 собак з України, Росії, Польщі! Змагалися 27 ягдтер'єрів і 1 вельштер'є р. Всі собаки в обох пусках спрацювали результативно! 11 собак в обох пусках відпрацювали на максимальне 100 балів і отримали титули CACIT і CACT!

Призери міжнародних змагань німецьких ягдтер'єрів рангу САСIТ-FCI по лисиці (два пуски) в норі П-подібної конфігурації, володарі титулів CACIT і CACT:
1. Чемпіон - німецький ягдтер'єр, сука, TEQILLA'S ICE DITTI, власник Filip Marchwicki Польща!
2. Срібний призер - німецький ягдтер'єр, сука, UNIVERSALNYI SOLDAT PRIMA, власник Пустоваров В.М. м. Дніпропетровськ!
3. Бронзовий призер - німецький ягдтер'єр, сука, HANT-TINA, власник Морар Д.П. Чернівецька обл.!
Володарі титулів CACIT і CACT:
Німецький ягдтер'єр, сука, BILLE VOM STENNERT, власник Морар Д.П. Чернівецька обл.!
Німецький ягдтер'єр, сука, EFFI VOM KONIKOW, власник Казаков Ю.В. м.Москва!
Німецький ягдтер'єр, пес, Duvadirtó JOJÓ, власник Rafał Idzik Польща!
Німецький ягдтер'єр, пес, REINDGER JAGDUNIVERSAL, власник Бобко А. Н. Кіровоградська обл.!
Німецький ягдтер'єр, пес, FARAO-JUNIOR vom Asstraata, власник Filip Marchwicki Польща!
Німецький ягдтер'єр, сука, JAGA z Gąbińskiej Nory, власник Konrad Kiszka Польща!
Німецький ягдтер'єр, пес, RINGO, власник Piotr Smok Польща!
Німецький ягдтер'єр, пес, NEMO z Krуliczego Dolka, власник Mariusz Michalski Польща!
Краща молода собака змагань - ZORO JAGDUNIVERSAL, власник Махно Н.С. Кіровоградська область!

Дякуємо суддям, учасникам, спонсорам, глядачам, нормастерам і всім хто допомагав у проведенні клубних заходів 2011 року!

Велике спасибі всім членам Клубу за підтримку в розвитку Клубу! Раді будемо новим членам Клубу!

До нових зустрічей друзі на заходах Клубу в 2012 році!

З повагою
Президент Всеукраїнського клубу німецького ягдтер'єр КСУ

1 коментарі:

Unknown сказав...

Читав-читав -плюнув! Не перечитати нескінченні байки

Дописати коментар