Полювання на кабана

Кабан (дика свиня, вепр) - нежуйних тварин. Довжина тіла кабана досягає 2м. Висота у холці - 1м. Важить дорослий вепр, близько 300кг. Полюючи на кабана, необхідно пам'ятати, що це серйозний і небезпечний звір. Особливо небезпечно поранене і переслідуване тварина.



Полювання на кабана із засидження.

Цей спосіб застосовується мисливцями скрізь, де тільки можна зустріти кабанів. Чатують їх найчастіше в місцях кормежек, іноді - на стежках ведуть до них, а також біля калюж або стоячих водойм, де кабани приймають грязьові ванни.

Місця годування відшукують заздалегідь. Після цього необхідно знайти місця виходу звірів на жирування. Потім визначається найбільш зручне місце для засидження.

Займати місце полювання потрібно за годину - півтора до заходу сонця. Після цього залишається тільки чекати і вслухатися в доносить від вас звуки.

Про те, що кабани наближаються, можна судити по тріску сучків і шуму, який вони створюють при русі. Перед тим, як вийти на поле, звірі затихають і довго прислухаються і принюхуються, голосно втягуючи в себе повітря. Мисливець в цей час повинен бути обережними. Нічого не запідозривши, кабани виходять на поле. Мисливцеві залишається тільки вибрати мету і точно вразити її.

Полювання з підходу.

Під час годівлі кабани не так пильні і видають багато шуму. Орієнтуючись на звуки шуму, хрускоту, плямкання, мисливець наближається до жірующему стаду. Підходити треба тільки проти вітру. Одяг та взуття мисливця повинні бути зручними, легкими та м'якими, що видають при русі мінімум шуму. Виходити на полювання можна з настанням сутінок.

Облавне полювання, або загін.

Найдоступніша для мисливців нашої країни, а тому і наймасовіша полювання. Суть його полягає в тому, що ланцюг загоничів повинна вигнати звірів на що чекають їх стрільців.


Якщо стрілецькі номери розташовуються в міцних місцях з поганим оглядом, керівник полювання попереджає нагоничів, щоб вони шуміли менше. Тоді кабани підуть повільніше, і в стрільців буде більше можливості зробити точний постріл.

Перед полюванням всі її учасники повинні бути проінструктовані. Суворе виконання правил, інструкцій і заходів безпеки для всіх обов'язкові.

Полювання на кабана з під собак з підходу.

Це, мабуть, один із самих цікавих і азартних способів.

Кілька мисливців (2-4человека) виходять з собаками в місця передбачуваної днювання кабанів. Дійшовши до місця, відпускають собак, а самі не поспішаючи, просуваються по угіддях і чекають, коли собаки піднімуть звіра. Коли звір знайдено і піднято собаками, мисливці діють виходячи з обставин. Завдання мисливця, якомога ближче підійти до звіра і зробити постріл.

І ось сікач переможений. Тепер можна розпалити вогнище, закип'ятити чай, перекусити і перепочити перед важкою, але приємною роботою - обробленням туші і витягування видобутку з хащі до дороги, до якої, можливо, не так і близько.

0 коментарі:

Дописати коментар