Полюванняна лисицю

Лисиця відноситься до роду ссавців родини собачих. Це дуже гарний звір з пухнастим хутром. Лисиці бувають рудими, чорно - бурими. Але за забарвленням осіб ріднить те, що у них темні вуха і білий кінчик хвоста. Живуть лисиці практично у всіх районах країн СНД, виняток становлять лише центральні частини пустель і тундра.




Полювання на лисиць нагоном.

Це один з найбільш прийнятних для міського мисливця способів. На полювання виходять удвох. У екіпіровку мисливців повинні входити білі маскувальні халати, біноклі і якщо сніг вже глибокий, лижі.
Побачивши мишку лисицю, один з мисливців займає позицію на передбачуваному відході звіра, а другий не криючись починає наганяння на засідку. Наганяння ведеться відкрито не криючись. Для того, щоб надати потрібний напрямок руху минає лисиці, мисливцеві досить зробити кілька енергійних кроків навперейми. Тварина відразу повертає в потрібну сторону.
Це спосіб хороший і тоді, коли виявлена ​​відпочивальниця лисиця. У випадку, якщо не вдалося підійти на постріл, то знову починають наганяння на засідку, де заздалегідь причаївся напарник.

Полювання на лисицю з манком.

Деякі мисливці практикують полювання з манком, що імітують крик пораненого зайця чи миші. Для цього полювання робиться декілька засідок. Особливо охоче лисиця йде на манок в період її вечірньої активності, годинників з 16 до 21, тому місце в засідоку потрібно займати за годину до цього часу.
Успіх полювання з манком залежить від уміння мисливця правильно вибрати місце, від його терпіння і холоднокровності. Важливий при цьому і вибір одягу.

Полювання з гончими.

Для цього полювання потрібна жвава і в'язка собака. Рух піднятою лисиці, практично завжди йде по колу і тут потрібно вміння мисливця правильно зайняти «лаз». На «лазу» треба стояти тихо і не робити різких рухів, куріння теж скасовується. В іншому випадку лисиця може «розірвати» коло і далеко піти по прямій, повівши собак «зі слуху».

Полювання з гончими можна починати з першого дня відкриття сезону, ще по чернотропу. А закінчується ця полювання тільки тоді, коли глибина снігу ускладнює роботу собак.

Полювання з нірними собаками.

Для добування понори лисиць деякими мисливцями використовуються нірні собаки - фокстер'єри або такси.
Полювати на норах, які не мають великої кількості отнорков, можна з собакою і поодинці. Якщо ж нори старі, давно обжиті, з великою кількістю отнорков, то полювати краще вдвох.
Запускаючи собаку в нору, необхідно зняти з неї ошийник, щоб вона не зачепилася їм за стирчать коріння і не опинилася в пастці.
Під час полювання, мисливець повинен дотримуватися тиші, і орієнтуючись по гавкоту собак намагатися передбачити звіра, коли лисиця буде залишати нору.

На такі види полювань, як полювання на приваде і полювання на лисицю із прапорцями, загострювати увагу не будемо. Принцип організації і проведення цих полювань, точно такий же як і на вовків.

0 коментарі:

Дописати коментар