ПОРЯДОК ВИДАЧІ ПАСПОРТІВ НА СОБАК МИСЛИВСЬКИХ ПОРІД

1. Загальна частина
1.1. Цей Порядок, розроблений відповідно до Закону України "Про мисливське господарство та полювання" та Положення про Державне агентство лісових ресурсів України, затвердженого Указом Президента України від 13.04.2011 року №458/2011, установлює процедуру видачі паспортів на собак мисливських порід в Україні.

1.2. Паспорт на собаку мисливської породи (далі - паспорт) - це документ, який засвідчує, що собака є мисливської породи й дає право мисливцю використовувати собаку під час полювання.
1.3. Паспорт видається Держлісагентством та його територіальними органами на місцях. 1.4.Ведення справ з питань видачі паспортів здійснюється Держлісагенством для власників мисливських собак, які зареєстровані в місті Києві. Республіканський комітет з лісового та мисливського господарства, обласні управління лісового та мисливського господарства – для власників мисливських собак Автономної Республіки Крим, областей.
1.5. Паспорт має містити такі дані: порода, кличка, стать, клеймо, дату народження, номер та серію родоводу (який виданий всеукраїнською організацією) , а також ПІБ власника (фізичну або юридичну особу), серію спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань мисливського господарства та полювання або його територіальними органами (додаток 2), та фотокартку собаки (розміром 6 х 4 см). Паспорт завіряється печаткою Держлісагентства або його територіальними органами, на зворотному боці бланка паспорта фотокартка собаки мисливської породи (фотографується лівий бік собаки). Зразок форми паспорта додається.
1.6. Розмір плати за видачу паспорта встановлює Мінагрополітики за погодженням з Мінфіном.
2. Видача паспортів
2.1. Паспорт мають право підписувати: Голова Держлісагентства, його заступники, начальник управління мисливського господарства, його заступник, керівники та заступники начальників територіальних органів, які видали зазначений документ, або посадові особи, які виконують їх обов'язки.
2.2. Паспорт видається власнику мисливської собаки при досягненні собакою віку одного року (собака повинна мати чітке клеймо) і є дійсним протягом усього життя собаки. Паспорт реєструється у книзі обліку видачі паспортів. Дані паспорта вносяться до єдиної бази даних.
2.3. Для отримання паспорта власник собаки подає до Держлісагентства або його територіальних органів заяву на отримання паспорта, оригінали родоводу виданий (або зареєстрований) всеукраїнською організацією в установленому порядку (родовід має містити інформацію не менш як на два коліна предків собаки мисливської породи), та дві фотокартки собаки, оригінал платіжного документу про оплату за видачу паспорту.
2.4. Паспорт видається в місячний термін з дня подачі власником собаки документів, зазначених у пункту 2.4 цього Порядку. 2.5. У разі, якщо є сумніви щодо достовірності представлених документів, здійснюється їх перевірка. У цьому випадку термін видачі паспорта подовжується, але не більше двох місяців.
2.6. Якщо документи виявились недостовірними, паспорт не видається, подані документи вилучаються та направляються до правоохоронних органів.
2.7. У разі втрати паспорта власник собаки подає до спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань мисливського господарства та полювання або його територіальних органів заяву та документи згідно з пунктом 2.4 Порядку, втрачений паспорт визнається недійсним. Новий паспорт видається в установленому порядку в місячний термін.

2.8. У разі зміни власника собаки, попередній власник разом з новим власником подають до Держлісагентства або його територіальних органів, заяву, та документи зазначені в пункті 2.4. Порядку та паспорт на попереднього власника. Новий паспорт видається в установленому порядку в місячний термін. 3. Перехідні положення 3.1. Паспорти на собак мисливських порід видані громадськими організаціями, що займаються мисливським собаківництвом дійсні до 1 серпня 2012 року. Директор департаменту тваринництваА.А.Гетя

0 коментарі:

Дописати коментар